۵ نکته ای که حتما باید در مورد همسر آینده خود به آن ها توجه کنید

در جستجو برای پیدا کردن یک شریک عاطفی، بسیاری از ما لیست طولانی از ویژگی هایی که همسر ایده آل ما را توصیف می کند، داریم. این ترجیحات از صفات عمومی گرفته (مثل باهوش بودن، مهربانی، بامزه بودن، شجاع بودن، درک متقابل داشتن) تا مهارت ها و علائق خاص (به عنوان مثال آشپزی خوب، علاقه مند به بیسبال، از نظر سیاسی فعال بودن، علاقه مند به سفر) را

در بر می گیرد.
اما باید متوجه این نکته باشیم که نمی توان همه چیز را در یک نفر پیدا کرد – ما نیاز داریم که در بعضی خصوصیت ها حساس تر باشیم. مهم ترین مواردی که برای داشتن یک رابطه شاد و موفق باید به دنبال آن بود چیست؟ ده ها سال پژوهش جهت بررسی رابطه رضایت و طول عمر رابطه انجام شده است که با استفاده از نتایج آن ها می توانید شریک عاطفی بهتری پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: ده راه حل جدید برای داشتن ارتباط جنسی بهتر
1. به جای تمرکز بر قیافه، موقعیت، و هیجانات، بر محبت، وفاداری و درک متقابل تمرکز کنید.
هنگامی که از افراد خواسته می شود ویژگی های مهم شریک عاطفی خود را ذکر کنند، مهربانی، جذابیت فیزیکی، شخصیت های هیجان انگیز و درآمد جزء مهمترین ویژگی ها به شمار می روند. اما برخی از این صفات هنگامی که افراذد درگیر رابطه می شوند، از اهمیت بیشتری برخوردار می شوند.
تحقیقات نشان داده است که افرادی که در شریک خود به دنبال ویژگی هایی نظیر گرم بودن و وفاداری بوده اند، در روابط خود رضایت بیشتری دارند. در حالی که داشتن ویژگی هایی نظیر جذابیت فیزیکی، هیجان، موقعیت، و ثروت بسیار کمتر با رضایت کلی در ارتباط بوده اند.
این تحقیق همچنین نشان داد که داشتن همسری که جذابیت، موقعیت، و هیجان کمتری دارد اما بسیار گرم، مهربان و وفادار است، بر رضایتمندی از رابطه اثر نمی گذارد. بنابراین “صفات سطحی” برای کسانی که شرکای مهربان، با فهم متقابل، و وفادار داشتند، اصلا مهم نبود.
2. شباهت
شما باید به دنبال کسی باشید که شبیه به شما است. دامنه گسترده ای از تحقیقات نشان می دهد که ما به افرادی که شبیه به ما هستند جذب می شویم، خصوصا کسانی که نگرش ها و ارزش های ما را دارند. و در واقع نیز، زوج های مشابه، شادتر هستند.
تحقیقات نشان داده است که زوج هایی که سلیقه، علایق و انتظارات مشابهی دارند، تعارضات کمتری با یکدیگر دارند.
هنگامی که شما در مورد نوع غذا، فیلم، و یا سرگرمی و یا نگرش در مورد تعادل بین کار و اوقات فراغت، پرورش فرزند، و تعهدات اجتماعی یکسان فکر می کنید، جایی برای بحث و جدال باقی نمی ماند.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد زوج هایی که از لحاظ تحصیلات، سن و تعداد فرزند مشابه هستند، احتمال کمتری وجود دارد که از هم طلاق بگیرند.
علاوه بر این، وقتی به دنبال کسی می گردید که شبیه شما باشد، باید به دنبال ویژگی های منحصر به فرد باشید- که شانس این را بالا می برد که کیفیت های مورد نظر شما را داشته باشد.

ما چیزهایی داریم که بر هرکس صدق می کند: تاثیر بارنوم

چرا افراد به خط بینی و ستاره شناسی اعتقاد می آورند؟ یک احتمالش می تواند این باشد که تعابیری که این قبیل چیزها فراهم می کنند “درست” است. به این خاطر درست است که شامل کلی گویی های نامفهوم مثبتی با درجه ی اعتبار بالا است که مفروضاً تا امروز روی به طور خاص یک شخص اسمی برآورد شده است.

روانشناسان برای چندین دهه بر روی “تاثیر بارنوم” (گاهی به عنوان تاثیر فورر شناخته شده است) پژوهش می کردند. این پدیدار زمانی اتفاق می افتد که افراد، فیدبک شخصیت خودشان را به این خاطر قبول می کنند که گمان می کنند آن، از پروسه ی ارزیابی شخصیت آنها برآورد شده است. به عبارت دیگر، افراد به ورطه ی اشتباهِ ارزش گذاریِ شخصی می افتند. افراد قبول دارند که کلی گرایی هایی که تقریبا راجع به همه درست باشد، مشخصا در مورد خودشان هم صحیح است.

بیشتر از 60 سال قبل، روانشناسی به نام استاگنر از گروهی از مجموعه ی مدیران، یک تست شخصیتی گرفت، اما به جای دادن نمره و ارائه ی پاسخ های عملی، به هریک از آنان فیدبکی جعلی در قالب یک سری ادعا داد که منبعث از طالع بینی آنها، یعنی خط بینی و از این قبیل چیزها بود. سپس از هر مدیر خواسته شد که خروجی مورد نظر خود را بخواند (با این فرض که از یک آزمایش علمی برای او استخراج شده است) و خودش بگوید که اظهارنامه تا چه حد صحیح بوده است. بیش از نیمی از آنها توصیف پروفایل خود را درست ارزیابی کردند، و تقریبا هیچ کس معتقد نبود که این اظهارات غلط است.

سال بعد، پروفسور فورر از دانشجویانش آزمون های ارزیابیِ شخصیت گرفت، و بی توجه به پاسخ های آنان، به هر دانشجو یک ارزیابیِ هویتی از خود آنان داد. سه مورد اول چنین بودند: “تو به سایر افراد شدیدا نیاز داری تا دوستت داشته باشند و تو را قبول داشته باشند”؛ “به شدت میل به انتقاد از خودت داری”، “حجم زیادی پتانسیل بلااستفاده داری که هیچگاه نتوانسته ای به نفع خودت به کار ببری.”

سپس از آنان خواسته شد تا شرح داده شده را از 0 تا 5 ارزیابی کنند، امتیاز 5 برای کسی که احساس می کرد این توصیف یک ارزیابیِ “عالی” بود، و امتیاز 4 برای آنها که اظهارنامه را “خوب” ارزیابی می کردند. سنجش میانگین کلاس 26/4 بود.

به هر حال مطالعات انجام گرفته روی تاثیر بارنوم، نشان داده است که باور داشن به فیدبکِ جعلی تحت تاثیر یک تعداد فاکتورهای مهم قرار می گیرد: برخی بدین خاطر که با مشاوره گیرنده و مشاور انجام می شود (برای مثال، شخصیت آنها، ساده لوحی شان) و برخی به دلیل ماهیت آزمون و وضعیت فیدبک مورد نظر. یکی از مهمترین متغیرهای دریافت شده، اختصاصی بودن اطلاعات مورد نیاز است. پرسش های مفصل تر (برای مثال، طالع بینیِ مبتنی بر سال، ماه و روز تولد. بجای اینکه فقط مبتنی بر سال و ماه تولد باشد) احتمال بیشتری پیش می آورد که شخص فکر کند که آن اطلاعات مختص خود اوست.
توضیح خود فورر (در 1949) درباره تاثیر بارنوم، بر حسب ساده لوحی فرد بود. افراد میل دارند ادعاهای راجع به خودشان را که موافق میلشان است بپذیرند. ادعاهایی که بجای اینکه با جریانات تجربیِ متناسب باشد، به وسیله برخی معیارهای بی ربط سنجیده شده است. این امر اصل های دیگری را هم در اظهارنامه ی شخصیت افراد اثبات می کند –”اصل ؟”- که اشاره دارد که متناوباً برای استفاده یا پذیرشِ کلمات یا فیدبک مثبت یک تمایل عمومی وجود دارد تا کلمات و خروجی منفی.

اختلال های حافظه و زوال حافظه

نشانگان اختلال خفیف شناختی (MCI)
نشانگان اختلال خفیف شناختی، مرحله میانی است که بین تغییرات شناختی طبیعی وابسته به سن و نشانه های جدی که زوال عقل را نشان می دهند، قرار دارد. MCI می تواند شامل مشکلاتی در حافظه،زبان، فکر کردن و قضاوت شود،که این نسبت به مشکلاتی که تغییرات طبیعی وابسته به سن بوجود می آورد جدی تر است، اما مرزبین MCI و تغییرات طبیعی وابسته به سن به وضوح مشخص نیست. برای مثال

اینکه با افزایش سن یادآوری نام بعضی از افراد برایتان مشکل باشد تاحدی طبیعی است. اما فراموش کردن نام افراد خانواده و دوستان صمیمی و حتیناتوانی در یادآوری آن ها بعد از مدتی، چیز طبیعی نخواهد بود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید:
روش های تقویت حافظه

 اگر شما اختلال خفیف شناختی دارید، خود شما و خانواده و دوستان صمیمیتان احتمالا از کاهش حافظه یا فعالیت ذهنی شما آگاه اند. اما بر خلاف افرادی که زوال عقلی کامل دارند،شما هنوز قادر به انجام فعالیت های روزانه زندگیتان بدون اتکا به دیگران هستید.
 با اینکه افراد مبتلا به MCI سرانجام به آلزایمر یا گونه های دیگری از زوال عقل مبتلا می شوند، اما این به معنی چاره ناپذیر بودن آن نیست. بعضی از افرادی که مبتلا به MCI اند، در مرحله خفیف آن می باشند،با وجود این دیگران حتی در بعضی نمونه ها در حال برگشت به حالت عادی هستند.پیش بینی کردن در این دوره کار سختی است اما به طور معمول، هرچه درجه اختلال بالاتر باشد، خطر گسترش زوال عقل نیز در آینده بیشتر خواهد بود.
نشانه هایی که MCI شامل آن می شود:
 گم کردن یا جاگذاشتن چیز هایی در اکثر مواقع.
 فراموش کردن گفتگو ها،قرار ملاقات ها، یا مناسبت ها در اکثر مواقع.
 به یاد آوردن نام آشنایان به سختی.
 سختی دنبال کردن و ادامه دادن مکالمه ای که در حال انجام می باشد.
چه زمانی برای زوال حافظه به یک دکتر مراجعه می شود
 زمانیکه زوال حافظه، برای شما یا یکی از افراد خانواده بارها پیش بیاید و به طور قابل توجهی نگران کننده باشد، باید با دکتر مشورت شود. اگر شما به این مرحله رسیدید، باید هر چه سریع تر ملاقاتی را برای صحبت با پزشک و انجام معاینات پزشکی فراهم آورید. حتی اگر شما نشانه های اضطراری زوال عقل را هم نداشته باشید، زمان خوبی است تا مراحلی را برای جلوگیری از زوال عقل در دراز مدت، انجام بدهید.
 پزشک شما میتواند، به عوامل بالقوه خطر شما دست پیدا کرده، همچنیننشانه ها و علائم شما را بررسی کرده، و نیزعوامل برگشت پذیر زوال عقل را از بین ببرد، و به شما کمک کند تا مراقبت های مناسبی را کسب کنید.معالجه اولیه می تواند عامل برگشت پذیر زوال حافظه را درمان کند و باعث کمتر شدن زوال عقل شود، یا باعث بهبود کیفیت زندگی فرد آلزایمری یا دیگر انواع زوال عقل شود.

افکار منفی را از ذهن خود دور کنید

به یاد آوردن اتفاقات تلخ زندگی در گذشته اثرات منفی از جمله :  افسرده شدن ، کم شدن اعتماد به نفس می شود .

یکی از راه های مهم برای فراموش شدن اتفاقات بد زندگی ، توجه نکردن به افکار منفی است

که فرد در صورت به یاد آوردن آن خود را به کار دیگر مشغول کند و به افکار مثبت فکر کند.
افکار منفی
یکی دیگر از روش های دور کردن افکار منفی این است که هر وسیله ای که باعث به یاد آوردن آن می شود از خود دور کنید.

افکار منفی باعث نا امید شدن فرد از آینده و او را از ادامه مسیر مایوس میکند، زیرا عملکرد ما نتیجه افکار ما هستند

اگر بتوانیم افکار متفاوتی داشته باشیم زندگی خود را تغییر داده و متفاوت عمل می کنیم.

دوست خوب داشتن

دوست خوب داشتن موجب می شود فرد در زندگی خود به طور صحیح اقدام کند زیرا انسان هر جا


دچار مشکلی می شود به دوستان خود روی می آورد و با آنها به مشورت می پردازد. داشتن دوست


در زندگی علاوه بر چاره اندیشی و تامین شدن خواسته های ذاتی و غریزی لازم و انکار ناپذیر می باشد.

پیدا کردن دوست خوب

ما در زندگی اشخاصی که با آنها وقت خود را می گذرانیم رفتار آنها را در درون ما به وجود می آید، از


این طرف افرادی که زندگی سلامت و سالمی دارند و نسبت به زندگی دید مثبت دارند بیشتر ما را به سمت


سلامت می برند.با داشتن دوست ناباب مانع رسیدن به موفقیت می شود ،


داشتن رفیق بد باعث هدر رفتن طول عمر وآسیب هایی که غیر قابل جبران هستند شود.


در این گونه موارد بهتر است به مشاوره خوب مراجعه کنید.


وهمچنین هر چقدر که سطح شعور و فهم رفیق بیشتر باشد، فرد در انتخاب خود موفق می شود.

منبع:  مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-دوست خوب داشتن